Sheepshaver crash

About SheepShaver, a PPC Mac emulator for Windows, MacOS X, and Linux that can run System 7.5.3 to MacOS 9.0.4.

Moderators: Cat_7, Ronald P. Regensburg, ClockWise

Post Reply
scdaniel
Space Cadet
Posts: 3
Joined: Sun Oct 05, 2014 4:50 pm

Sheepshaver crash

Post by scdaniel »

Whenever SheepShaver starts up, I get an Error message saying that SheepShaver has stopped working, this is the info i found.
  • Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: SheepShaver.exe
    Application Version: 0.0.0.0
    Application Timestamp: 4467a04e
    Fault Module Name: SheepShaver.exe
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 4467a04e
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00058cfb
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 6f76
    Additional Information 2: 6f76aac3f87e0b660a93d482ba60a92b
    Additional Information 3: bb7a
    Additional Information 4: bb7a25c3481dd65c4c6bce68fcd7aede
i don't know whats going on
kataetheweirdo
Apple Corer
Posts: 290
Joined: Sun Feb 01, 2009 4:55 pm

Re: Sheepshaver crash

Post by kataetheweirdo »

I'm curious which version of Mac OS you are trying to run on it. Also, what is your configuration? This can play a major role, as can the version number of Sheepshaver. Also, it usually spits out an error log upon crashing.
User avatar
Ronald P. Regensburg
Expert User
Posts: 6984
Joined: Thu Feb 09, 2006 10:24 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Sheepshaver crash

Post by Ronald P. Regensburg »

Did you run SheepShaver successfully before or is this the first time you use SheepShaver? If this is the first time you use SheepShaver:

- Which build do you use?

- Did you add the needed additional files like SheepShaverGUI.exe, SDL.dll, and ROM file ? See: http://www.emaculation.com/forum/viewto ... =20&t=5325

- And did you install a GTK +2 Runtime?

See also the setup guide: http://www.emaculation.com/doku.php/sheepshaver_setup
mascondante
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Sun Jun 01, 2014 1:04 am

Re: Sheepshaver crash

Post by mascondante »

That would be an access violation. Sheepshaver is trying to access protected memory. My first idea would be put it into xp compatibility mode, then turn off your AV. If that doesn't work it would be out of my knowledge scope. This article is old but should give you the basics of what's going on: http://www.windowsbbs.com/legacy-window ... ation.html

Best of luck.

Edit: I just noticed no application version. I'm not sure if that means your copy is corrupt but it would also be worth a try to download it again if you haven't tried already.
User avatar
Cat_7
Expert User
Posts: 5478
Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Location: Sittard, The Netherlands

Re: Sheepshaver crash

Post by Cat_7 »

Hi,

Such crashes are often caused by either selecting a networking option or not setting the "ignore illegal..." option in the GUI.
You can also try to disable the JIT compiler. And please try to run SheepShaver after a fresh Windows start.

Please paste the content of your sheepshaver_prefs file in your answer.

Best,
Cat_7
Last edited by Cat_7 on Mon Oct 06, 2014 2:47 pm, edited 1 time in total.
Reason:  
scdaniel
Space Cadet
Posts: 3
Joined: Sun Oct 05, 2014 4:50 pm

Re: Sheepshaver crash

Post by scdaniel »

*Bump*
Cat_7 wrote:Such crashes are often caused by either selecting a networking option or not setting the "ignore illegal..." option in the GUI.
I put the GUI into my folder, did some fixes... and it works!
kataetheweirdo wrote:I'm curious which version of Mac OS you are trying to run on it.
Mac OS 9.0.4,
Ronald P. Regensburg wrote:Did you run SheepShaver successfully before or is this the first time you use SheepShaver? If this is the first time you use SheepShaver:

- Which build do you use?

- Did you add the needed additional files like SheepShaverGUI.exe, SDL.dll, and ROM file ? See: http://www.emaculation.com/forum/viewto ... =20&t=5325

- And did you install a GTK +2 Runtime?

See also the setup guide: http://www.emaculation.com/doku.php/sheepshaver_setup
1. Mac OS 9.0.4

2. I did, and it works

3. Yes. It works now.
Post Reply